CDA26 Desenvolupament front-end amb Núria Soriano: dels orígens del CSS a jocs sense JavaScript

Connecta amb Dani Amo
Connecta amb Dani Amo
CDA26 Desenvolupament front-end amb Núria Soriano: dels orígens del CSS a jocs sense JavaScript
/

En aquest vint-i-sisè episodi converso amb la Núria Soriano, una desenvolupadora principalment front-end, amb qui parlo de tecnologia web i llenguatges HTML, CSS i JavaScript. Òbviament comentem aspectes tècnics del web, però també com aquestes tècniques i tecnologies poden impactar en la societat, per exemple, de quina manera pot manipular als usuaris finals i fins a quin punt els que programem podem afavorir o evitar la coneguda economia de l’atenció.

La Núria es una mil·lennista a qui li van dir que programar era molt complex i que millor se n’oblidés. Tanmateix, després de dedicar-se a uns estudis més creatius que enginyerils, va començar un camí que l’ha dut a ser una referent en el desenvolupament front-end. 

Núria exposa a nuriasatorres.com el seu perfil desenvolupador, quins projectes front-end ha fet i a què es dedica actualment. En canvi, en la conversa d’avui ens apropem a una Núria que ens exposa tal com és, quina ha sigut la seva evolució en el desenvolupament web i com ha arribat a ser qui és. Mentrestant parlem dels inicis del CSS, dels hacks i l’enginy que aplicàvem a falta de funcionalitats i temàtiques de desenvolupament front-end amb CSS i tecnologies web.