CDA06 De la veritat absoluta a gatets cibernètics amb Àlex Hinojo: tres accions contra l’engany en entorns digitals

Podcast: Download

Us faig disponible un nou episodi on mantinc una conversa molt eclèctica amb l’Àlex Hinojo. Comentem sobre àmbits comuns com coneixement lliure, privadesa digital, fake news, postveritat o viquipèdia, i divergents com gatets cibernètics i mòbils Alcatel.

L’Àlex és una persona súmament inquieta. Va ser director de projectes de l’associació Amical Wikimedia, va ser el primer viquipedista resident, és coordinador digital de l’Institut Ramón Llull i també cofundador del projecte Drets Digitals. En el projecte Drets Digitals defensa els drets humans a l’entorn digital, com ara el dret a la privacitat, el dret a l’accés a la informació i el dret a la llibertat d’expressió, entre altres.

Tots els episodis els escolto dues vegades abans de fer-los públics. En aquest, me n’adono que estic en una constant construcció de coneixement, unió de punts i contrast de les meves creences amb l’Àlex. Les meves aportacions són més llargues i ho són perquè a temps real reflexiono sobre el que estem comentant. Justament aquest és el propòsit de Connecta amb Dani Amo:

Ser un espai de reflexió i creació de coneixement a partir de converses amb persones entenedores d’àmbits relacionats amb humanitat, tecnologia o privadesa.

Connecta amb Dani Amo

Aquest episodi neix i es desenvolupa amb una curiositat al darrera. Quan vaig contactar amb l’Àlex Hinojo em va dir que en Marc Alier (Ludo o Gran Ludo) també hi va contactar per tenir una conversa al seu podcast Cabalga el cometa.

En Marc Alier és amic meu des de fa molts anys, director de la meva tesi i company podcastil a zetatesters.com. En el seu Cabalga el Cometa comunica com la ciència i la tecnologia té un impacte en la societat. En absolut pretenc ser competència, en tot cas complement… si és que estic al nivell d’en Marc, qui és model i referència des de que el vaig conèixer. I el vaig conèixer quan jo era menor d’edat.