CDA17 Aventura i lideratge amb Albert Bosch: del riu Ebre a les mines de Sibèria

  • Post author:
  • Post category:Podcast
Podcast: Download

En aquest dissetè episodi, el cinquè de la segona temporada, us apropo una conversa amb Albert Bosch on parlem del ser darrer repte esportiu Bluebro.org, de la seva trajectòria esportiva i emprenedora, comentem aspectes de lideratge, de gestió de projectes, de gestió de reptes esportius executats com a pla de negocis i d’emocions, moltes emocions.

Per què quan l’Albert parla es nota que s’emociona i que viu la vida de manera molt intensa. I és que l’Albert és emprenedor des dels vint anys. El 2004 va fundar Invergroup, una plataforma per gestionar i promoure projectes d’inversió en l’àmbit de l’energia i el medi ambient. Entre aquesta i moltes altres aventures, l’Albert: 

  • Ha creuat l’Antàrtida sense assistència des de la costa fins el Pol Sud, en un trajecte de 1.152 quilòmetres, el 98% de el qual el va realitzar en solitari)
  • Ha completat el projecte 7 Cims (escalar la muntanya més alta de cada continent, amb l’Everest com a punt final)
  • Ha participat en més de 8 Dakars
  • És corredor habitual d’ultra-maratons
  • Ha participat en més de cent competicions de diferents disciplines d’esports extrems

L’Albert és com jo, un cul inquiet però elevat al cub. A més, m’agrada molt que digui obertament que acumular un gran nombre de fracassos és una faceta seva, que accepta amb orgull i que forma part inseparable de la seva trajectòria vital. Ja ho diu la frase: algunes vegades es guanya, altres s’aprèn.

És un autor prolífic, doncs gairebé publica un nou llibre cada dos anys, alguns d’aquests són:

Converso amb l’Albert per parlar del seu darrer projecte Bluebro. Consisteix en unir aventura i sostenibilitat per a divulgar, reflexionar i convidar a la acció sobre temes clau relacionats amb l’aigua, com són l’ús, la gestió, la contaminació, la salut, la biodiversitat, la relació entre territoris i els grans reptes com són el canvi climàtic. L’objectiu és millorar la relació amb l’aigua pel bé humà i veure la civilització des de l’aigua.

En quant al repte esportiu, van recórrer 930km en caiac, en 24 etapes, des de la font fins al mar i passant per 7 comunitats autònomes (Cantàbria, Castella i Lleó, La Rioja, País Vasc, Navarra, Aragó i Catalunya). Després de més d’1 any i mig de preparació, van fer el descens de l’Ebre començant el 22 d’agost i acabant el 13 de setembre. Una autèntica aventura.

Amb l’Albert doncs comentem per suposat el projecte Bluebro, la necessitat de ser conscients que la natura té un límit i un punt de no retorn, i de com en el nom de la indústria ho estem contaminant tot. Parlem d’esport, d’aventura, d’objectius vitals, d’empreneduria, de plans de negoci i fins i tot de llocs tant remots com les mines de Sibèria o The Great Lakes a Canadà, on impera la indústria de la mineria i com es subornen els indígenes que hi viuen. De tot això i més en parlo amb l’Albert en una conversa molt viva i plena d’emocions.