CDA19 Històries del córrer amb Xavier Bonastre: 23 anys de curses

  • Post author:
  • Post category:Podcast
Connecta amb Dani Amo
Connecta amb Dani Amo
CDA19 Històries del córrer amb Xavier Bonastre: 23 anys de curses
/

Us apropo una conversa esportiva amb en Xavier Bonastre, periodista esportiu, escriptor i corredor de fons català.

Al 2019 en Xavier publica el llibre 100 històries del córrer, on es mostra tal qual és ell en l’esport del córrer. Al llibre hi explica anècdotes personals sobre algunes de les més de 800 curses que ha disputat des del 1997, on es va estrenar en això del córrer en la cursa de la Mercè. Porta 23 anys corrents, anotant totes les marques i numerologia relacionada amb les curses en un seguit de fulles de càlul. El llibre és un recull de tot plegat.

Durant l’episodi comentem molts aspectes del córrer, anècdotes, curses, sensacions, percepcions, experiències, entrenaments, sentiments, emocions i, fins i tot dietes. També parlem de com ha superat les més de 3 vegades que ha hagut de passar per quiròfan, primer per culpa d’un càncer i després per una oclusió intestinal. Tanmateix, aquestes situacions més obscures de la seva evolució esportiva no l’han privat de córrer.

Llegir el llibre d’en Xavier ha estat descobrir-lo íntimament i també descobrir que moltes coses que li han passat també m’han passat a mi. Com jo, segurament tot/a lector/a corredor/a s’hi ha entit identificat. Serà que les persones que practiquem l’esport del córrer estem fetes del mateix patró.

En Xavier és un llibre obert i un pou de saviesa en qüestions esportives, us n’adonareu en la conversa, molt propera, sincera i divertida.